April 2021

Ezelstal en B&B blijft nog gesloten ivm Corona


In verband met Corona zijn we helaas ook dit jaar tot nader bericht gesloten. Na veel wikken en wegen hebben we besloten om bij de start van seizoen 2021 nog niet open te gaan. We vinden dit heel jammer omdat we graag de beleving en onze ervaringen met ezelwandelen willen delen met andere geïnteresseerde ezelwandelaars.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in onze ezelstal en openstelling stuur dan een email naar huureenezel@ezelvakantie.nl.

Waarom gesloten?
Binnen de regels (1,5 m en schoonmaak beleid) vinden we dat we geen goede instructies, kwaliteit en beleving kunnen bieden zoals we dat gewend zijn. Daarbij moet je denken aan uitleg van opzadelen, poetsen en hoe om te gaan met een ezel.
Het knuffelgehalte van de ezel is groot. Overal waar de ezel komt en verblijft, zullen kinderen en volwassenen de ezel willen aaien en knuffelen. Hoe houden we dit tegen? En maken we het schoon?
Aan het einde van de wandeling moeten alle gebruikte materialen (zoals pakzadel, paktassen, deken, halster, routekaart en lijn) minstens 3 dagen in opslag/quarantaine.
Daarnaast vinden we dat er te weinig bekend is over het virus bij dieren en de virusoverdracht tussen mens-dier en dier-mens.

Misschien is het risico maar heel klein, maar dit leidt bij ons wel tot veel onzekerheid. Daarom hebben we gekozen voor het zekere in plaats van het onzekere.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in onze ezelstal, stuur dan een e-mail naar huureenezel@ezelvakantie.nl. Graag daarin aangeven wat je wensen en gegevens zijn en of je ook een nieuwsbrief wilt ontvangen.

Wij vinden het een lastige beslissing en hopen dat je hiervoor begrip hebt.

Met vriendelijke ezelgroet en blijf gezond!
Sonja

 

 

Juli 2013

'Kersen eten' tijdens de Ezelwandeling

Dit jaar lieten door het koude voorjaar de kersen op zich wachten. Maar eindelijk zijn ze er weer, de 'Hollandse Kersen'. In de Betuwe zijn dan vele stalletjes in de boomgaarden te vinden, waar kersen kunnen worden gegeten. Zo ook in de omgeving van onze ezelstal. Daarom hebben we ook dit jaar weer tijdens deze periode het seizoen arrangement: 'Kersen eten' tijdens de ezelwandeling.

In dit arrangement gaat u wandelen door het Betuwse landschap met zijn rivieren, mooie vergezichten en zijn boomgaarden. U loopt langs verschillende kersenboomgaarden, variërend van hoogstam- tot moderne teelt, waar u de heerlijke vers geplukte echte Betuwse kersen kunt eten. 

Vraag naar de mogelijkheden of kijk op het seizoen arrangement.

 

 

Februari 2013

Start ezelwandelseizoen 2013!!!!

Al is de winter nog in volle gang, toch lijkt het al af en toe lente. De dagen worden langer en de dagtemperatuur stijgt af en toe naar lentewaarden.

Vanaf april is ook de bloesem weer aanwezig in de Betuwe en het weer mogelijk om met onze ezels te gaan wandelen. 

Wilt u tijdens deze periode genieten van de Betuwe vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden om te wandelen met een van onze ezels, eventueel in combinatie met een overnachting in onze dortoir of in een B&B in onze omgeving. 

KOM GENIETEN VAN DE MOOIE BETUWE!

 

 

Oktober 2012

Nog enkele Herfst arrangementen!!!!

Het wandeljaar voor onze ezels zit er bijna op. De herfst heeft ook in de Betuwe zijn intrede gedaan. Nagenoeg al het fruit is geoogst en de voorbereidingen voor de winter zijn in vollge gang.

Tijdens de gehele herfstvakantie is het nog mogelijk om een dagwandeling met een van onze ezels te maken. Klik voor meer informatie op het seizoen arrangement .   

Daarnaast zijn er op basis van beschikbaarheid nog enkele mogelijkheden voor meerdaagse wandeltochten. Vraag naar de mogelijkheden.

KOM TIJDENS DE HERFST GENIETEN VAN DE MOOIE BETUWE!

 

 

Juli - Augustus 2012

Ezelvakantie - Hof op de Oeverwal in het nieuws

Afgelopen zomer zijn we een 2-tal keren in het nieuws geweest met onze ezelstal. Zowel in het regionale dagblad 'De Gelderlander' als in de weekkrant 'De Zakengids' stond een artikel over onze ezelstal en over ezelwandelen in de Betuwe. Beide artikelen kunt u lezen m.b.v. de volgende links:

De Gelderlander 28 juli 2012
De Zakengids 22 augustus 2012

 

 

Mei 2012

Eerste ezelwandelingen weer een succes

De eerste wandelingen zitten er weer op. De Bloesem raakt op zijn eind. Maar elk seizoen in de Betuwe heeft haar eigen charme. Weer zijn er vele wandelaars tevreden en voldaan teruggekeerd van een wandeling of trektocht in gezelschap van een ezel. Kinderen vinden het geweldig. Borstelen, knuffelen, de ezel tijdens de wandeling leiden en soms er zelfs even bovenop zitten.  Steeds weer is men verwonderd over hoe ontspannen en uitgerust men is na een dagje of meer dagen wandelen in het gezelschap van een ezel. Echt onthaasten. Een veel gehoorde uitspraak na een wandeling is: 'Zelfs de kinderen vonden wandelen leuk'. Probeer het ook eens uit.

Omdat we voor het 5e jaar wandelvakanties organiseren, is dit reden voor een feestje en zullen er een aantal evenementen worden georganiseerd. Op deze site en via twitter houden wij u daarvan op de hoogte.   

 

 

 

Januari 2012

Ezelvakantie maakt zich klaar voor 5e wandelseizoen

Op dit moment staan onze ezels lekker te grazen in de wei en genieten van een welverdiende rust. Afgelopen jaar hebben zij zich goed ingespannen en vele mensen en kinderen aangename wandeldagen bezorgd. Ook komend jaar zullen ze weer klaar staan om samen met menig wandelaar onze mooie omgeving te gaan verkennen. Verder werken we nu aan de site om die verder te optimaliseren en uit te breiden met leuke arrangementen. Daarnaast maken we ons klaar voor ons eerste seizoen theetuin. Op mooie dagen bent u van harte welkom in onze tuin om te genieten van een drankje en versnaperingen, met zicht op onze ezels. 

Omdat we voor het 5e jaar wandelvakanties organiseren, is dit reden voor een feestje en zullen er een aantal evenementen worden georganiseerd. Op deze site en via twitter houden wij u daarvan op de hoogte.   

 

 

 

Maandag 4 april 2011

Ezelvakantie nu te volgen op twitter

Ezelvakantie is te volgen op twitter. Hier staat kort nieuws over onze ezels en onze ezelstal. Door een klik op de twitter knop vindt u alle tweets. Heeft u iets leuks te melden over onze ezelstal en over onze wandeltochten tweet dan uw bericht. Volgt u ons ook?

     Follow ezelvakantie on Twitter

 

 

Zondag 27 februari 2011

Veel leuke reacties tijdens Fiets en Wandelbeurs 26 en 27 februari

Dit jaar heeft onze ezelstal voor het eerst deelgenomen aan de Fiets en Wandelbeurs in de RAI in Amterdam. Veel enthousiaste wandelaars kwamen een kijkje nemen in onze stand, in het verzamelpaviljoen BENELUX 11.H.37. Zij lieten zich voorlichten over ezelwandelingen en wilden meer informatie over onze ezelvakanties en onze ezels. Onze ezelstal werd goed ontvangen tijdens de druk bezochte beurs.  

 

September 2010

Slapen in de ezelstal

Vanaf het wandelseizoen 2011 is het mogelijk te overnachten boven de ezelstal. U overnacht in een dortoir. Een dortoir hebben wij leren kennen op onze trektochten in Frankrijk als eenvoudige slaapplaatsen. Wij bieden deze slaapplaatsen uitsluitend aan onze gasten aan die met ezels komen wandelen. Zo kunt u de avond voor of na een dagtocht nog extra van de ezels genieten. Ook is het mogelijk in de dortoir te overnachten als onderdeel van een meerdaagse trektocht.

 

 

Dinsdag 23 maart 2010

Geldersche Koppen op bezoek bij Hof op de Oeverwal

Op 23 maart 2010 kwam Harm Edens (bekend van 'Dit was het nieuws') langs om onze ezelstal te bekijken. Harm Edens maakt voor TV Gelderland het wekelijkse programma 'Gelderse Koppen' over gelderlanders met een bijzondere passie. Voor zijn programma wilde hij weten hoe wij onze ezels trainen voor onze ezeltochten. De uitzending is terug te zien via onderstaande link.

http://www.youtube.com/watch?v=ft0UzM6LI1Q

 

 

 

Vrijdag 5 maart 2010

Timo bij opening B&B Klein Groenbergen in Leersum

Opening Klein Groenbergen

In de Utrechtse Heuvelrug is afgelopen jaar een nieuwe B&B Klein Groenbergen geopend. Het is een prachtige locatie met gastvrije eigenaren, die ook belangstelling hebben voor ezels. Samenwerking ligt dan ook voor de hand. Hof op de Oeverwal is verheugd haar aanbod met een arrangement in Leersum uit te kunnen breiden. 

 

Dinsdag 13 oktober 2009

Even er tussenuit in de herfstvakantie met mooi weer garantie

De herfst is een tijd waarin de natuur zich van haar meest kleurrijke kant laat zien. Een mooie tijd  voor een dagwandeling of korte vakantie. De temperatuur is voor een wandeling bovendien vaak nog aangenamer dan de zomer. Om te voorkomen dat de leuke dag letterlijk in het water valt, bieden we u dagtochten altijd aan met mooi weer garantie. Zit het weer tegen, kiest u in overleg met ons gewoon een andere dag.

 

 

Zaterdag 10 oktober 2009

Hof Op de Oeverwal sponsor van CMHC

Een aantal jonge sporters van hockeyclub CMHC heeft deze zomer met onze ezels gewandeld. Dit bracht ze op het idee te vragen of de ezelstal shirtsponsor wilde zijn. Zij een nieuw shirt en de ezelstal publiciteit en vooral een paar fanatieke ambassadeurs erbij. Het resultaat van "zware onderhandelingen" die hierop volgden staat op de foto hiernaast.

Wij wensen de MD1 alle succes en veel spelvreugde toe in het komende seizoen.

 

 

Zondag 12 juli 2009

Nieuw zadel speciaal voor peuters

Tot nu toe konden alleen kinderen v.a. 4 jaar zelf op de ezel zitten. Daar heeft Jacques Clouteau iets op gevonden. Hij ontwikkelde een nieuw zadel met een speciaal kinderzitje  voor kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar. Het kinderzitje is gemaakt van riet en heeft een zachte bekleding aan de binnenzijde. Uw kind zit vast in een driepunts riem (net als bij een Maxi Cosy). De eerste ervaringen zijn zeer positief. Het is een hele ervaring voor kleine kinderen die, eenmaal op weg, meer dan eens in slaap sukkelen!  Een alternatief op de rugdrager. 

 
 

Zaterdag 4 juli

Timo op bezoek op Betuwse Kersendag

Onze ezel Timo was vandaag te gast op de Betuwse Kersendag bij Fruitbedrijf de Hoenderik. Deze dag is een jaarlijks terugkerend evenement, dat geheel in het teken staat van kersen. Naast allerlei kersenproducten en een kersenpitspuugwedstrijd was er ook een boerenmarkt met ambacht- en streekproducten. Onze ezelstal demonstreerde hoe het ezelwandelen in de praktijk gaat en dat het mogelijk is in de Betuwe. Timo trok veel belangstelling en had het er prima naar zijn zin. Hij liet zich zeer gewillig borstelen door de kinderen, die daarna werden getrakteerd op een ritje op de ezel.

 

 

Zaterdag 2 mei 2009

Vakantieopvang ezels

Op de Oeverwal heeft nog enige ruimte om uw ezel(s) voor korte duur op te vangen tijdens uw vakantie deze zomer.

Wilt u nu meer weten, stuur ons dan een mail.

 

 

Woensdag 29 april 2009

Hoefsmid

De ezelhoefsmid Hans Signer heeft vandaag de hoeven van al onze ezels weer met zorg gekapt. Al jaren komt hij om de 10 weken de hoeven van onze ezels kappen. De hoeven van ezels groeien net als nagels en moeten regelmatig geknipt worden. Op de foto wordt ezel Timo bekapt.

Zondag 19 april 2009

Gastezels

Deze week hebben we twee lieve ezels te gast gehad Op de Oeverwal. Hektor en Choco bereiden zich met hun baasjes voor op een lange tocht. In deze voorbereiding was een week wandelen in de Betuwe opgenomen. De tocht verliep prima en de ezels pasten zich probleemloos aan bij onze kudde.

 

juni - augustus 2008

Pers

In de afgelopen maanden heeft onze ezelstal in een aantal malen in de plaatselijke kranten gestaan. Wilt u deze artikelen lezen, dan kan dat via onderstaande links.
 

Zondag 8 juni 2008

Jacques Clouteau

Vandaag kwam Jacques Clouteau uit Frankrijk op bezoek. Jacques is een ezelwandelaar in hart en nieren. De vraag is welk pad hij nog niet bewandeld heeft met zijn ezels? Hij is eigenaar van de site 'www.bourricot.com'. Dit is een zeer uitgebreide Franse site waar werkelijk alles te vinden is over ezels. Daarnaast heeft hij zijn ervaringen beschreven in diverse boeken, zoals o.a. in 'Randonner avec un âne'. In 2007 is dit boek vertaald, en de Nederlandse versie heet 'Op stap met een ezel'. Het boek is vooral een praktisch boek en een 'must have' voor iemand, die gaat ezelwandelen.

Op de foto is Jaques te zien met zijn boek en onze ezel Yoeri.

Dit boek is bij ons te koop à €25,-.

Woensdag 7 mei 2008

Landgoed Soelen

Staatsbosbeheer heeft toestemming verleend om onze ezelwandelroutes over Landgoed 'Soelen' te laten lopen. Hierdoor is  het mogelijk om u al wandelend te laten genieten van dit prachtige landgoed. Graag willen we Staatsbosbeheer en Landgoed 'Soelen' hiervoor heel hartelijk danken.